Stilren etværelses i neutrale gråtoner

Hvordan kan du indrette dig stilfuldt, når pladsen er trang? Når du har en lille bolig, er det vigtigt at dyrke begrænsningens kunst. Hold dig til enkle ting, men gør mere ud af de møbler, farvevalg og pyntegenstande, som du rent faktisk tillader i din bolig.

Der er mange måder at indrette sig på, selvom du kun har få kvadratmeter. I dette indlæg kan du se, hvor smukt man kan indrette en etværelses lejlighed ved brug af minimalisme og stilfulde gråtoner.

Lejligheden her har kun et enkelt rum, der rummer både stue, køkken-alrum og soveværelse i form af en lille sove-alkove. Derfor er indretningen holdt i samme farve for ikke at skabe for mange indtryk og stilforvirring. Den grå tone skaber ro og eftertænksom, og samtidig er den
dejlig neutral. De lyse trægulve får diskret modspil af køkkenets hvide fliser og grå skabslåger, der fremstår bløde med deres rolige, næsten varme nuance af gråt.


Fordi der er tale om et køkken-alrum, skal farverne på møbler, nips og billeder spille sammen, så der skabes en glidende overgang. Det lykkes til fulde her, hvor den mørkegrå sofa matcher køkkenlågerne overfor. Imens giver et lille, hvidmalet spisestuebord med klassiske spisestuestole i lyst træ en fin modvægt til de mørkere farver i midten af rummet.


Du kan sagtens skabe farvespil i boligen, selvom du holder dig til grålige toner. Blot gælder det om at få lidt modvægt ind hist og her, så det ikke går hen og bliver trist eller dystert. Det lille sovehjørne her er et godt eksempel på, hvad man kan gøre. Hvor væggene er hvide med et par velvalgte billeder på væggen i mørkere grå nuancer, er sengetøjet holdt i en lys grå farve. Det giver blikket ro og signalerer netop, at sengen er et helle, der er tilegnet søvn og hvile.


For at forhindre at indtrykket bliver for stift og strengt med alle de grå farvetoner, er der tilført et blidt strejf af varme og blødhed med billeder, små nipsting og en enkelt pude i sarte, rosa nuancer.

Fotokredit: Avlhem Makleri

Skriv et svar