DIY – Sådan kan du dekorere din kommode

Det er altid et sjovt projekt, at give gamle triste møbler en makeover, så de fremstår nye og friske i vores indretning. En typisk ting som følger os gennem mange år, er kommoden. Hvad end din kommode er en du har arvet, fundet på loppemarked eller købt i IKEA, så er det nok en du har haft i lang tid. Så hvis din kommode trænger til en makeover, eller hvis du bare gerne vil have en kommode med et personligt præg, så læs med her, hvor vi vil give dig inspiration til hvordan du kan gribe opgaven an.

Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5Foto 6Foto 7

De fleste vil nok først lede tankerne hen mod at male den gamle kommode, det er også det oplagte valg. Men der er mange forskellige valgmuligheder, når du vil male din kommode, du kan male den helt eller kun delvist, i et mønster eller i forskellige farver.

Det giver en meget flot effekt og skræddersyet udtryk, hvis du maler kommoden i samme farve, som den væg den står op ad. Ligeledes giver det også det mest stilrene udtryk, hvis du maler hele kommoden i samme farve, hvilket nok vil være at foretrække hvis kommoden skal være lidt anonym i rummet.

Men hvis du gerne vil peppe kommoden lidt mere op og fremhæve den, så prøv dig frem med kun delvist at male den. Det kan være at du vil undlade at male skufferne, bordpladen, grebene, eller kun maler halvdelen af kommoden. Hvis du er lidt mere modig, så kan du kaste dig ud i at lave et mønster og evt bruge flere farver, det er nemt med lidt malertape, at opnå nogle flotte mønstre.

Hvis du gerne vil spare lidt tid på at slibe kommoden ned før den skal males, så undersøg om du i stedet skal male den med kalkmaling.

Foto 1Foto 2Foto 3 Foto 4

Når du maler din kommode kan du også supplere det med tapetsering af fx skuffefronterne. Hvis du er til lidt mere mønster og liv, end du selv har evner til at male, så er tapet en god mulighed. Det passer ofte godt ind til børneværelser, da kommoden bliver lidt mere finurlig og speciel, og der i øvrigt findes rigtig mange fine tapeter til børn.

Foto 1Foto 2 Foto 3 Foto 4Foto 5Foto 6

Hvis du ikke lige har en fin antik kommode du kan sætte i stand, så betyder det ikke, at du ikke kan komme igang med at personliggøre en kommode. Der findes et hav af forskellige muligheder, hvorpå du kan lave en makeover på billige kommoder fra IKEA.

Det er utroligt så meget du kan forvandle en simpel IKEA kommode, og opnå et resultat der fremstår unikt og personligt. Der findes forskellige grader at gør det i, du kan nøjes med at sætte nogle fine wallstickers på din kommode til børneværelset, men du kan også kaste dig ud i nye greb, ben eller at male kommoden.

IKEA laver også nogle kommoder i ubehandlet træ, som står rå og klar til renovering, uden at du først skal slibe den.

Foto 1Foto 2 Foto 3Foto 4

Prikken over i’et når du skal renovere din kommode, er at sætte fine nye greb på. Det er en nem og hurtig måde, at forvandle din kommodes udtryk på, og der er rigtig mange valgmuligheder. Man kan sagtens lave greb selv, det kan fx være simple læderhanke du bruger, eller du kan save plastikdyr over, og fæstne dem som greb, på kommoden i børneværelset. Hvis du ikke kan vælge kun én type greb, kan det også give en sjov effekt at blande forskellige greb, men prøv at holde dig indenfor et bestemt tema, fx. en farve eller form.

Vi håber, at du nu er et skridt videre med dit eget kommode-projekt, og ønsker dig en god arbejdslyst!

Skriv et svar