Giv din indretning personlighed med IKEA hack

Vi har tidligere nævnt, hvordan såkaldt “hacking” af IKEA-produkter kan give nogle fine og meget personlige indretningsløsninger til hjemmet. Konceptet IKEA Hack er de seneste par år blevet meget populært, og det er der god grund til.

IKEA er populært i hele verden, fordi de leverer prisbillige møbler og boliginteriør, der både er praktisk og anvendeligt i mange sammenhænge. Ulempen ved IKEAs produkter er dog, at dels er der ikke meget status i at indrette hjemmet med boligprodukter, som alle andre også har, dels er det svært at skabe en personlig og karakterfuld indretningsstil udelukkende ved hjælp af møbler og interiør fra IKEA.

Kreativ hacking af IKEAs produkter
I de sidste par år er løsningen kommet i form af en decideret “hacking”-trend. På hjemmesiden IKEA Hackers deler IKEA-fans fra hele verden ideer og DIY indretningsløsninger, der dekorerer, udvider eller omformer klassiske IKEA-produkter, så de får et nyt udtryk og i mange tilfælde helt nye anvendelsesmuligheder. Det er et fantastisk sted til at få inspiration til at gøre IKEAs produkter mere personlige, ligesom sitet giver gode ideer til genbrug af gamle møbler og interiør. Konceptet bag IKEA Hackers er simpelthen at “hacke” IKEA-produkter for at gøre dem til sine helt egne, deraf det lidt spøjse navn.

Der er status i genbrug og kreativ indretning
Hvorfor er den slags omformning og genanvendelse af kendte produkter pludselig blevet så populær? Der kan være mange grunde, men ét svar kunne være, at der i dag er status i at genbruge og personliggøre sit forbrug frem for blot at købe nyt. IKEA er ikke et brand, der har høj status, fordi det er så tilgængeligt, men alligevel har næsten alle boliger mindst ét IKEA-produkt. For at hacke de billige IKEA-produkter kræver det fantasi og kreativitet. Det kræver også en god fornemmelse for at udvælge de rigtige produkter til at omforme og genbruge. Genbrug er godt for miljøet, og det giver status i dag. Det giver også status at personliggøre sit boliginteriør frem for blot at bruge det, som det ser ud, da det blev købt – det kræver nemlig overskud at male og lave om på sine møbler. Derfor er IKEA Hackers blevet en slags legeplads for indretningsfans og legesyge sjæle, der herigennem viser, hvor meget overskud de har, og det er en fremragende platform for alle, der søger inspiration til deres boligindretning.

Du kan selv lege med at hacke gamle IKEA-produkter, som du synes kunne trænge til mere personlighed, men som inspiration til simple og let anvendelige hacks har vi samlet nogle af de bedste eksempler herunder.

FADO Lampe – Foto 1Foto 2Foto 3

Den simple FADO lampe kan med lidt ferme pennestrøg forvandles til en hyggelig dekoration, der især egner sig godt til børneværelset. Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænser for motivet.

FROSTA LampeFoto 1Foto 2

FROSTA er en enkel taburet lavet af birketræsfiner. I sig selv er taburetten praktisk, men også lidt kedelig. Du kan gøre den til et sjovt og livligt indslag i indretningen ved at male den i fine farver og dekorere sædet med finurlige ansigter eller figurer.

HEAT BordskånerFoto 1Foto 2

En bordskåner af kork fra IKEA har i udgangspunktet kun en praktisk funktion. Men krøllede indretningshjerner har i stedet fundet på, at bordskånerne egner sig godt som alternative og særdeles dekorative miniopslagstavler. Sådan kan IKEA Hackers finde nye, legesyge måder at bruge hverdagsgenstande på en utraditionel facon.

KURA SengFoto 1Foto 2

Vi har tidligere nævnt IKEA Hack af KURA-sengen, og den er et fremragende eksempel på, hvordan du kan “hacke” et simpelt IKEA-produkt og derved tilføje personlighed og fantasi til dets praktiske funktionalitet.

Skriv et svar