Nordisk boheme til den kreative sjæl

Boheme stilen er ofte forbundet med en bestemt type mennesker, de frisindede, kunstneriske, rejselystne og spirituelle, er blandt andet nogle af dem, der igennem tiden er kendte for at tilegne sig stilen. Så er du til boheme, vil vi vove at påstå at du nok er en kreativ sjæl, der nyder at omgive dig med personlige og betydningsfulde ting, der inspirerer dig og bringer glæde i hverdagen.

Typisk vil du kende en boheme-bolig for kraftige farver – især rød – mange forskellige mønstre – især kelim – rattan flet, træ med patina, planter og generelt bare mange ting i indretningen. Boheme stilen har dog i nyere tid udviklet en ny afart, hvor man går lidt væk fra de meget kraftige farver og store mængder nips, til at blande stilen med det mere lyse, nordiske og enkle. Måske hænger det sammen med, at til trods for at vi gerne vil have levende og personlige hjem, har vi stadig brug for ro og en nogenlunde kaos-fri indretning.

Vi vil nu vise dig billeder med den nordiske boheme stil, og håber at kan inspirere dig til din egen indretning.


Nordisk boheme i køkkenet handler om lyse træsorter og åbne hylder hvor ting står fremme, gerne smukt blandet keramik, krukker, skærebrætter, olier osv. Det gælder om at skabe en uformel stemning, der emmer af glæden ved at lave mad og servere maden på æstetisk vis.


Kilder: Foto 1Foto 2

Det er oplagt at bringe boheme stemningen ind i din stue. Her kan du bruge elementer som puffer i læder eller med kelim mønster, råt træ, rattan flet, vægtæpper og generelt kelim tæpper og puder. Disse to billeder er et perfekt bevis på, at du sagtens kan skabe en boheme stemning, uden at gøre brug af for skarpe farver eller et overvæld af nips.


Kilder: Foto 1Foto 2

I soveværelset er det oplagt at bruge tekstiler med kelimmønster, så som sengetæpper, gulvtæpper og puder, for at bringe boheme til rummet. Hvis du gerne vil gøre brug af kraftigere farver, er det en god idé at kombinere det med hvid, hvide vægge, hvidt sengetøj osv. Det nedtoner looket, og gør det mere nordisk og roligt.

Kilder: Foto 1Foto 2

Måske er din teenager også med på at skabe lidt boheme-hygge på værelset. Stilen er i hvert fald oplagt til at skabe hyggelige miljøer, hvor man kan slappe af med vennerne. Brug gerne gulvtæpper og store puder på gulvet for at skabe en hyggelig og uformel stemning.

Kilder: Foto 1Foto 2

Der gælder lidt de samme regler på børneværelset, som på teenageværelset, hvor boheme er oplagt til at skabe en hyggelig og afslappet stemning på værelset. Det farverige legetøj passer også godt til de mønstrede tekstiler, men igen er det en god idé at nedtone det med et forholdsvis hvidt eller lyst miljø, så det ikke kommer til med at se for rodet ud.


Kilder: Foto 1 Foto 2

Selvom entréen ofte er et småt rum, som kan være svær at indrette, kan du sagtens føre bohemestilen videre ind i entréen. Brug gerne kurve til opbevaring, bænke i boheme stil, kelimtæpper og planter.


Kilder: Foto 1 Foto 2

Boheme badeværelse? Ja det kan faktisk også godt lade sig gøre! Hvis du ikke har lyst til at bruge kelimtæpper i rummet, kan du bringe liv og stemning ind via fliserne, der er også mulighed for at bruge fletkurve til opbevaring og planter kan også være med til at bringe liv, og nogle planter forbedre også indeklimaet på dit badeværelse.

Vi håber at du er blevet inspireret af de skønne billeder, og kunne bruge vores råd, til at skabe din helt egen nordiske boheme bolig!

Kilder/source: 
Forsidefoto: // Foto 1: Glamour Paris // Foto 2: Designsponge // Foto 3: Mad og bolig // Foto 4: Indie Home // Foto 5: Apartment Therapy // Foto 6: PB teen // Foto 7: Frenchy Fancy // Foto 8: The Animal print shop // Foto 9: Avenue Lifestyle // Foto 10: Amber Interior Design // Foto 11: June Sixty Five // Foto 12: The Telegraph // Foto 13: Amber Interiors // 

Skriv et svar