Bordopdækning i det fri

Hvad er bedre end lune sommeraftner, hvor man kan sidde ude i det fri, spise god mad og hygge med venner og familie? Så kan man virkelig mærke at det er sommer, og vintermånederne synes som en fjern virkelighed. Vi elsker at dække op til en god omgang hygge i haven, og det virker som om, at der ofte gælder andre regler for vores udendørsmiljø, end indretningen indendørs. I haven er der gerne en lidt mere uformel stemning, en stemning af noget frit, ærligt og rustikt. De grønne omgivelser lægger op til, at man bryder med det strømlignede, og slapper af på en helt anden måde. Så selvom man måske foretrækker en mere stilren indretning i hjemmet, så kan det anbefales at slå sig løs i haven, med en mere fri og uformel indretning, i sand boheme stil. Vi har samlet nogle inspirationsbilleder til jer, med gudeskønne bordopdækninger ude i det fri, og nederst har vi fundet nogle konkrete bud på ting, som du kan bruge til bordopdækning på lune sommeraftner.


En dejlig fri måde at spise på, som bringer en lidt spansk stemning til middagen, er små ta’ selv anretninger eller tapas. Anret maden på en stor lækker serveringbakke, eller skærebræt i træ, for at understrege den rustikke og uformelle stemning.


Lyskæder må være det ultimative dekoraktions element, til udendørshyggen. Især lyskæder med store pærer, der afgiver et varmt lys, kan være med til at skabe en dejlig festlig stemning. Det er også en sjov og anderledes måde at dække op på, når man har lave borde (de kan hurtigt laves i en DIY version, til en særlig anledning), hvor gæsterne sidder på tæpper og puder på jorden. Ved at bryde den traditionelle måde at sidde og spise på, lægger du op til en helt anden stemning, som er afslappende og uformel, og det bliver en aften dine gæster helt sikkert vil huske.


I haven handler det om, at bryde med det ensartede og formelle, så her er det især oplagt, at sammensætte forskellige stole om bordet. Et miks af stole, giver karakter og har noget dejlig formløst over sig. Det giver også en rigtig flot effekt, når man mikser forskellige tallerkener og service.


Miks gerne forskellige glas, også i forskellige farver, når du serverer udendørs. Det er dejligt at bringe lidt farver til bordet, men vælg gerne farver der understreger den stemning, som du ønsker at skabe. Selv afdæmpede farver, kan nemlig sagtens bringe liv og glæde til bordopdækningen.


Gør gerne brug af en masse tekstiler, tæpper, puder, duge, stofservietter og gerne lammeskind, når du indretter dig udenfor. Det er med til at give en blød, varm og afslappende stemning. Brug gerne en hørdug i en blød og afdæmpet farve, så dit service og bordpynt træder endnu mere frem.


Når nu du befinder dig udenfor, så er det oplagt at inddrage blomster, grene og blade fra haven, i din borddækning. På den måde får du naturen endnu tættere på, hvilket giver en dejlig autentisk stemning.

Kilder/Source:
Forsidefoto: Local Milk Blog  // Foto 1: Apartment_34 på Instagram // Foto 2: Eye-Swoon // Foto 3: Lauren Stephanie Wells // Foto 4: The Sparrow And The Crow // Foto 5: Livet Hemma – IKEA // Foto 6: Kinfolk //

Skriv et svar