Lys haven op med lyskæder

Det kan være svært at finde lamper til haven, som både er praktiske og har en dekorativ effekt. Belysningen i haven skal være god, så du kan finde rundt i haven, men må også gerne være hyggelig, til de lune sommeraftener på terrassen.

Vi er store tilhængere af lyskæde, der kan tåle udendørs brug. Lyskæder giver dig nemlig mulighed for nemt at sprede lyset over et stort areal, samtidig med at de afgiver et meget behageligt lys. Lyskæder er også utrolig dekorative i sig selv, og giver en festlig men intim stemning.

Her på billederne kan du se forskellige ideer til, hvordan du kan bruge lyskæder i haven.

Lyskæder_udendørs_dekoration_altomindretning_1
Oversize lyskæder har hittet stort de seneste år, da de giver en helt særlig stemning, som er svært at opnå med almindelige lyskæder, som hurtigt kan blive lidt “julede” at se på. Om sommeren er lyskæden oplagt som belysning, når man sidder udenfor og spiser, spiller spil eller snakker, også selvom solen er gået ned.

Lyskæder_udendørs_dekoration_altomindretning_3
En lyskæde kan også være med til, at markere og understrege et ’loungeområde’ i haven. Hæng gerne flere lyskæder på tværs af hinanden, for at skabe en slags tag, hvor du indrammer området. Lyskæder passer til mange forskellige stilarter, du kan for eksempel bruge den til at skabe en boheme-stemning, men den passer også flot til den minimalistiske terrasse, eller til den industrielle og rå stil.

Lyskæder_udendørs_dekoration_altomindretning_5
Du kan normalt få lyskæder i 7-10 meters længde, men de kan også fås op til 20 meter lange. De lange lyskæder er oplagte at bruge ved havefester, eller andre anledninger, hvor du har brug for at indramme en større del af din have. En oversize lyskæde vil også give et intimt og behageligt lys, som får dine gæster til at slappe af og føle sig tilpasse.

Lyskæder_udendørs_dekoration_altomindretning_6
Det er jo desværre ikke længere muligt, at købe glødepærer, som jo ellers passer så godt til sådan nogle lyskæder. Men heldigvis kan du i dag købe LED-pærer, som efterligner lyset ret godt. Fordelen ved LED-pærer er også, at de holder længere end andre pærer, og giver besparelser på elregningen.

Lyskæder_udendørs_dekoration_altomindretning_7
En lyskæde kan også sagtens bruges om vinteren, som en hyggelige og god belysning, i den mørke tid. Hvis du hænger en lyskæde op om vinteren, slipper du også for at skulle bruge en lommelygte, eller lanterne, når du henter brænde, eller skal stille cyklen på plads i skuret om aftenen.


En lyskæde kan også bruge i camperen og er samtidig en god og fleksibel løsning hvis du rejser lidt omkring og ønsker at tilpasse lyset efter behov.


Hvilken lyskæde passer bedst til havefesten? Overvej om det skal være store lanterner, enkeltstående pære eller måske små spinkle lamper som de små lys med skærm. I sidste ende handler det om at skabe en hyggelig stemning.


Det er en kunst at finde de rigtige lamper til haven – en charmerende lyskæde med lanterne i naturflet er én løsning, når du vil skabe stemningsfulde sommeraftener på terrassen.

Lyskæde inspiration

Kilder/source:
Foto 1: Granit // Foto 2: The Black Bird  // Foto 3: Marvipol Atelier // Foto 4: Style and spices // Foto 5: Inrichtning- Huis // 6. Society Lifestyle // Foto 7. Rowen and Wren // Foto 10: Amalie Hogsted

Skriv et svar