Skab små oaser udendørs, med hængestole i flet

Det kan være svært, at overføre den samme hyggelige stemning vi har inde i vores boliger, over til vores udendørsarealer om sommeren. Man kan nemt falde i den fælde, at glemme at indrette udendørsarealer med omtanke, men det er faktisk mindst ligeså vigtigt at indrette med omhu ude, som det er inde. Man bør stræbe efter, at skabe små oaser i haven, på altanen eller terrassen, så man har lyst til at opholde sig udendørs. Når vi om sommeren er udenfor, handler det nemlig i høj grad om hygge og afslapning. Vi vil nyde solstrålerne når de kommer, sammen med familie og venner, eller med fokus på alenetid, med en god bog eller bare for at slikke lidt sol.

Vi er vilde med hængestole, og synes at de er helt perfekte at bruge, når man vil skabe små oaser udenfor. Hængestolen kan noget som en havestol bare ikke kan, det er nemlig utrolig hyggeligt, at sætte sig ind i sådan en omsluttende skal, som gynger beroligende frem og tilbage. Hængegynger er også dekorative og æstetiske i sig selv, og bryder med den typiske indretning. En hængestol kan også sagtens bruges indendørs, at når sommeren er omme. En hængestol kan nemlig give en sjov og legende kontrast, til de øvrige møbler, som opfordrer til en anden måde at bruge rummet på.

Nedenfor vil vi vise lidt inspiration til, hvordan du kan indrette dig med en hængestol, og give dig 5 gode råd, til hvordan du kan skabe et hyggeligt frirum i det fri.

1. Omgiv dig med planter


Planter har hittet utrolig meget de sidste par år, og mange har taget trenden til sig inde i boligen. Planter er sandsynligvis også et element, der findes ude i din have, men hvis du gerne vil have dem lidt tættere på, så er det en god idé med planter i potter. Mange stueplanter har faktisk godt af, at komme udenfor om sommeren, så du kan undersøge, om det også gælder for de planter som du har. Du kan med fordel vælge potter i naturlige farver, så de falder i ét med omgivelserne.

2. Sørg for at have puder og tæpper


Selvom kalenderen siger sommer, så er det ikke altid, at vi er så heldige at få varme solskinsdage her i Danmark. Dog bør det ikke være nogen hindring for, at du kan sidde ude og nyde den friske luft, og få lidt D vitamin i kroppen. Invester i en dejlig varm plaid, så du kan opholde dig udendørs, selv når temperaturen ikke er så høj. En anden ting du skal sørge for, er at have nogle puder udendørs, så du kan sidde blødt og behageligt i din hængestol. Vælg nogle farver og mønstre som passer til din stil, så du også kan bruge dem indenfor om vinteren.

3. Supplér med andre objekter af naturmaterialer


En hængestol er utrolig smuk i sig selv, og giver en helt særlig stemning, med sit naturlige look. Det er en god idé at dyrke netop det look, med andre ting af naturmaterialer. Det kan for eksempel være en puf eller et tæppe i flettede naturmaterialer, men også træstubbe eller store sten, samt lamper i naturlige materialer. Ved hjælp af naturmaterialer, kan du skabe en gennemført lille oase, hvor du kan slappe af og nyde at være udendørs.

4. Et bord til afsætning


Det er utrolig rart at have et afsætningsbord, ved siden af din hængestol. Det gælder også, hvis din stol hænger i det fri, for eksempel under et stort træ i haven, så du ikke kommer til med at mangle et sted til fx. dine drikkevarer. Men det gælder om, at finde det helt rigtige bord, som kan stå hvor du ønsker det, og som komplimenterer stolens udtryk. Et let bord, eller et bord på hjul som du kan rykke rundt, er en god idé, så du kan bruge bordet andre steder også.

Herunder giver vi dig et eksempel på, hvordan du kan indrette en hyggelig oase med en hængestol. For at finde frem til, hvor de forskellige ting kan købes, skal du blot trykke på cirklerne.

Kilder/source:
Forside: Home Beautiful // Foto 1: SF Bay Girl // Foto 2: Broste Copenhagen // Foto 3: Lynden Foss og Tahnee Carroll for Spell & the Gypsy Collective // Foto 4: Mon Palmer // Foto 5: HK Living //

Skriv et svar