Skydedøre i nybyggede huse

Skydedøre kan være en fantastisk tilføjelse til indretningen, fordi de kan tilpasses til mange forskellige boliger. Nybyggede huse er blot én af de boligtyper, der kan have gavn af en skydedør eller to.

HD Bolig er blandt de byggefirmaer, som har opdaget skydedøre inden for de sidste par år. HD Bolig er kendt for deres funktionelle, energibesparende boliger med fokus på harmonisk design. Derfor har det været sjovt at se, hvordan de har taget skydedøren til sig, så den nu er en fast del af deres sortiment. Firmaet tilbyder arkitekttegnede villaer, hvor lys, lyd og materialer går op i en højere enhed – og hertil hører også fine, minimalistiske skydedøre.

Her på Alt Om Indretning har vi i årevis udbredt os om skydedørens fortræffeligheder. Derfor er det skønt at opleve, hvordan interessen er begyndt at brede sig. Når skydedøre bliver tænkt ind i moderne, arkitekttegnede boliger, giver det flere muligheder for indretning af boligen. 

Vi er selvfølgelig altid på udkig efter inspiration til smuk og funktionel boligindretning. Derfor har vi været et smut forbi HD Boligs udstillingsboliger for at tage et kig og videregive et par gode ideer til jer, der følger med her på bloggen.


Lange, smalle gange kan volde en del problemer i boligen. Man kan hurtigt komme til at smække en dør op i hovedet på hinanden, hvis man ikke er forsigtig. Her er udfordringen blevet løst ved at indsætte skydedøre foran værelserne. Der er rigeligt med vægplads, når døren skal skubbes til side, mens der til gengæld ikke bliver lagt beslag på den sparsomme gulvplads. Det fine retrobeslag i pulverlakeret stål står som en kontrast til den hvide dør, og det giver netop den minimalistiske, kølige indretning en anelse kant.
Hvis du vil stjæle looket fra HD Bolig, kan du finde de flotte beslag i her vores shop.


Denne flotte, arkitekttegnede bolig kombinerer to typer skydedøre, så det samlede udtryk bliver en ultrafunktionel, Nordic Cool-stil med indvendige og udvendige skydedøre.  Skydedøre til indendørs brug hænger typisk på væggen i en skinne med et særligt vægbeslag til skydedøre. Denne type skydedøre findes i alle tænkelige former og farver. En udvendig skydedør er som regel bygget ind i væggen, og ofte er det en skydedør til terrassen eller haven, gerne en skydedør af glas. I dette stilrene køkken-alrum er begge typer skydedøre taget i brug. Både den indvendige og udvendige skydedør går fint i spænd med den overordnede, kølige indretningsstil.


Foto credit: HD Bolig

Skriv et svar