Ideer til havefesten

Står du overfor at skulle holde en havefest, så er der ideer at hente til, hvordan du kan gøre haven eller terrassen hyggelig, indbydende og festlig. Det er altid fantastisk at komme til en fest eller en middag, hvor man kan se og mærke, at værten har gjort sig ekstra umage med borddækning, dekoration og selvfølgelig middagen. Du behøver ikke den helt store anledning, så som et bryllup, for at pynte op og gøre lidt ekstra ud af din have, det kan også sagtens være til en helt almindelig fødselsdag eller børnefødselsdag, dimissionsfest eller bare tirsdags-tacos med vennerne.

Vi vil nu vise dig nogle gode og sjove idéer til havefesten, som du måske kan drage inspiration af, til din næste fest i haven.


Borddækningen er noget af det mest oplagte at give sig i kast med, til enhver festlig anledning, hvor der serveres mad. Du kan gøre lidt ekstra ud af borddækningen ved at hænge lys og pompomer ned over bordet, for eksempel ved at placere bordet under et træ. Du kan også give dine gæster en uforglemmelig oplevelse, ved at dække op på et lavt bord, som indbyder til en anden og mere afslappet måde at være sammen på.


Det er forholdsvis nemt at gøre dine drinks ekstra festlige og sjove, og her har du to idéer til, hvordan du kan gribe det an. Store krukker med tappehaner fås efterhånden mange steder, og de er helt oplagte at bruge til festlige begivenheder. Du kan både bruge dem til 30 års fødselsdagen til gin and tonics, men også til saftevand til børnefødselsdagen. Sæt gerne skiver af citroner, frugt eller andet festligt ned sammen med drinken. En anden nem og sjov måde at opbevare drikkevarer på er, ved at placere dem i en stor trillebør med masser af isterninger, og et hjemmelavet skilt.


Lys spiller en meget væsentlig rolle til en havefest. For til trods for, at vi om sommeren har lyse aftener og nætter, er det alligevel ikke særlig sjovt, at sidde i mørke og ikke kunne orientere sig ordenligt. En god idé til at få lys til havefesten er, at pynte med lyskæder. De fås i forskellige længder, og kan hænges på mange forskellige måder. Man kan pynte med alt fra sorte enkle lyskæder med klare pærer, til runde rispapirslamper i forskellige størrelser, lanterner og levende lys på bordene.


Hvis det er en heldagsfest du planlægger, så kan det godt betale sig, at indtænke lidt underholdning til dine gæster. Det kan for eksempel være nogle simple spil og lege, som kan foregå i din have. Der findes mange sjove måder, at udføre disse på, så de bliver originale og festlige at se på. En plade med 3 monterede spande, kan blive til en festlig leg med bolde, hvor gæsterne nemt kan dyste mod hinanden.


Hvis du ønsker en intim stemning til din fest, måske med flere små oaser, som gæsterne kan trække sig tilbage i, så kan du med fordel bygge små huler eller hjemmelavede telte i din have. Det kan gøres rimelig simpelt, med tæpper og pinde, og så kan du supplere med masser af puder og tæpper, så dine gæster kan sidde og slænge sig, på behagelig vis.

Kilder/source:
Forsidefoto: Flower Wild Events
Foto 1: Tara Milk Tea Blog & Jade Whiteman // Foto 2: Ashley Ludaescher // Foto 3: Nick Radford // Foto 4: Ukendt // Foto 5: Raquel Reis (Style Me Pretty) // Foto 6: Nicole Berrett Photography // Foto 7: The Knot // Foto 8: Daisy Chain Wedding Hire // Foto 9: 2 Brides Photography // Foto 10: Ida Lindhag //

Skriv et svar