Radiatorskjuler i med natur flet

Er du også vild med at bruge rattan i indretningen?

Vi har tidligere skrevet om, hvordan du kan pifte dine gamle møbler op med rattan. Når det gælder små indretningshack og smarte DIY-løsninger, er mulighederne dog mange. I dette indlæg har vi valgt at se nærmere på, hvordan du kan forskønne hjemmet med en fin radiatorskjuler i rattan.

Radiatorer er sjældent særlig spændende at se på, og de bidrager ikke synderligt til stilen i din bolig. Men det kan du heldigvis lave om på.

En fin og diskret måde at introducere flet i din boligindretning er ved at lave en radiatorskjuler i flet. Du slår to fluer med et smæk, for dels får du et diskret møbel i den lette, varme stil som rattan giver, dels laver du radiatoren om til et minibord, hylde eller udvidet vindueskarm. Den kan du bruge til at stille nips, en lampe eller planter på, eller du kan lave en lille hyggekrog på kolde vinterdage med et par behagelige stole. Her kan radiatorskjulerens vandrette overflade bruges til at stille en kande te og et par kopper, når du har en god veninde på besøg til eftermiddagshygge.


I projektet på billederne er benyttet en simpel, hvidmalet radiatorskjuler i mdf. 

Radiatorskjuleren på billederne er fra eBay, men du kan finde en lignende model i danske webshops, for eksempel denne her fra vidaXL. Ved at sætte fletværk omkring radiatorskjuleren kan du helt dække selve radiatoren. Radiatorskjuleren bliver i stedet en funktionel del af indretningen.

Det skal du bruge:

  • En radiatorskjuler i MDF
  • En rulle rattan (kan fås i flere mål i vores webshop)
  • En hæftemaskine


TRIN 1:
Mål hvor meget rattan du skal bruge, skær det af fra rullen og læg det i blød i vand i 20 minutter.
Det blødgør fletværket, og når det siden tørrer, krymper fletværket og får dermed en mere stram overflade og strømlinet udtryk.


TRIN 2:
Fjern eventuelle tværlameller fra radiatorskjuleren, så der kun er rammen tilbage. Sæt det blødgjorte fletværk fast på rammen med en hæftemaskine. Sørg for at hæfte rattanen fast på indersiden af rammen for at undgå, at grimme ender og kanter bliver synlige fra forsiden.
Så er din nye, fine radiatorskjuler klar til brug!

Credit/inspiration: Instagram Effs

Artiklen kan indeholde affiliate links

Rattan flet kan fås her

Skriv et svar